Böcker

Översättningsuppdrag av ”Allt om”-serien, Orage förlag. Från danska och norska till svenska.
2016-2017

 

 

 

Lejonjakten

B_sidan (kopia)

G_sidan
Uppdragsgivare: Marie Kalmnäs och Kalle Sanner/Yrgo (2014) Uppdrag: Att göra en fotografisk ABC-barnbok. Projektet pågick under två veckor i november 2014 och var ett samarbete mellan fotografer och grafiska formgivare på Yrgo. Under dessa två veckor tog vi fram en idé, skrev manus, fotograferade (både i studio och on-site), bestämde layout, tryckte och band boken. Vi riktade in oss på att göra en ABC-bok i presentsegmentet för barnböcker. Vi ville göra en vacker och lite mystisk bok med stora bilder, vackra typsnitt och gulddetaljer. Pappret som vi valde att trycka boken på är ett bestruket papper (140 g) som lyfter fram detaljerna i bilderna på ett fint sätt. En annan detalj är de guldfolierade bokstäverna som ger en lyxig känsla. Projektet avslutades med en presentation för Kabusa Förlag. Medverkande: Nadja Renman och Mette Lindberg, fotografer, Sandra Johansson och Anders Axelson, grafiska formgivare

tomrum

BookCover
Uppdragsgivare: Mattias Åkerberg/Please Copy Me (2014) Uppdrag: Redesign av ett bokomslag. Jag valde Andrej Kurkovs bok från 1996 med en journalist och en pingvin i huvudrollerna. Den utspelar sig i det post-sovjetiska Ukraina i början på 1990-talet. Stämningen i boken är bitvis rå och kall. Berättelsen har även en skruvad tragikomisk ton där journalisten Victor hamnar i skottlinjen. Både bildligt och bokstavligt tavlat. I mitt förslag till nytt omslag vill jag behålla maskinstilskänslan i texten från originalomslaget, men istället modernisera och skala av formspråket.

 

 

Blank bookcover with clipping path

Originalomslag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *